Jednoduchý a rychlý předkrm z grilu

Weber recept

Čeká vás víkendová rodinná oslava nebo posezení s přáteli? Máme pro vás tip na jednoduchý a rychlý předkrm, který zachutná, lehce zasytí, ale přitom ponechá dostatek prostoru pro plánovaný hlavní chod – grilované papriky s osvěžujícím mátovým jogurtem.

 

Na přípravu potřebujete:

  • 3 papriky (červené, žluté)
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 4 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
  • limetka
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce řepkového oleje

 

Papriky rozpulte, zbavte semínek a lehce potřete olejem. Vložte je na předehřátý gril (cca 165 °C) a grilujte přímým způsobem grilování z obou stran celkem cca 10 minut. Mezitím si smíchejte řecký jogurt s trochou šťávy z limetky a jemně nasekanou čerstvou mátou, dip dochuťte solí a pepřem. Ogrilované papriky podávejte naplněné touto osvěžující jogurtovou směsí.