Weber recept
Co takhle o víkendu vyzkoušet šťavnatý steak s kozím sýrem? Není to nic těžkého a určitě si na něm pochutnáte celá rodina.
Na přípravu potřebujete:
4 hovězí steaky nebo rib-eyes steaky, každý cca 200 g a 2 cm silné
400 g cherry rajčat
12 větviček tymiánu
4 plátky kozího sýra
olej
sůl a pepř
Nejprve si steaky z obou stran dochuťte solí a pepřem. Cherry rajčata omyjte, promíchejte s trochou olivového oleje a dochuťte solí a pepřem. Lístky z větviček tymiánu nasekejte nahrubo.
Připravte si gril na přímý žár, cca 225 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, budete potřebovat Weber brikety, které se snadno zapalují a mají dobrou výhřevnost.
Steaky grilujte na přímém žáru. Po cca 3 minutách je otočte a na každý steak položte plátek kozího sýra. Poté je posypte tymiánem a grilujte další 3 minuty. Steaky jsou připraveny, když teplota uvnitř masa dosáhne 58 °C (medium rare).
Těsně předtím, než budete vyndávat steaky z grilu, položte k nim na rošt připravená cherry rajčata. Grilujte je, dokud se neprohřejí a maso si cca 5 minut neodpočine. Servírujte společně s připravenými rajčaty.
TIP: Pro snadné otočení steaků na grilu se vám budou hodit praktické Weber grilovací kleště. Jako přílohu si k steaku můžete připravit bramborový salát.