Šťavnatý steak s kozím sýrem

Weber recept

Co takhle o víkendu vyzkoušet šťavnatý steak s kozím sýrem? Není to nic těžkého a určitě si na něm pochutnáte celá rodina.

Šťavnatý steak s kozím sýrem

 

Na přípravu potřebujete:

4 hovězí steaky nebo rib-eyes steaky, každý cca 200 g a 2 cm silné

400 g cherry rajčat

12 větviček tymiánu

4 plátky kozího sýra

olej

sůl a pepř

 

Nejprve si steaky z obou stran dochuťte solí a pepřem. Cherry rajčata omyjte, promíchejte s trochou olivového oleje a dochuťte solí a pepřem. Lístky z větviček tymiánu nasekejte nahrubo.

Připravte si gril na přímý žár, cca 225 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, budete potřebovat Weber brikety, které se snadno zapalují a mají dobrou výhřevnost.

Steaky grilujte na přímém žáru. Po cca 3 minutách je otočte a na každý steak položte plátek kozího sýra. Poté je posypte tymiánem a grilujte další 3 minuty. Steaky jsou připraveny, když teplota uvnitř masa dosáhne 58 °C (medium rare).

Těsně předtím, než budete vyndávat steaky z grilu, položte k nim na rošt připravená cherry rajčata. Grilujte je, dokud se neprohřejí a maso si cca 5 minut neodpočine. Servírujte společně s připravenými rajčaty.

 

TIP: Pro snadné otočení steaků na grilu se vám budou hodit praktické Weber grilovací kleště. Jako přílohu si k steaku můžete připravit bramborový salát.