Představujeme chytrý gril Genesis – největší inovaci v grilování za celá desetiletí, která Vám poskytne kompletní kulinářský zážitek přímo na Vaší zahradě. Vyměňte grilovací rošt za speciální grilovací vybavení WEBER CRAFTED a můžete grilovat, péct, připravovat na páře nebo dokonce smažit takové pokrmy, o kterých jste si nikdy nemysleli, že je lze na grilu připravit. A díky chytré technologii WEBER CONNECT budete dostávat upozornění na teplotu pokrmu v reálném čase, takže každé připravované jídlo bude vždy perfektní.
Součástí integrované technologie chytrého grilování WEBER CONNECT je digitální teploměr a časovač předehřátí, jehla do masa, přednastavitelná sonda k měření teploty roštu a 2 vstupy pro jehly do masa a časoměřiče. WEBER CONNECT disponuje vizuálním a zvukovým upozorněním pro grilování krok za krokem a indikátory připojení (BT/WiFi).
LED osvětlení NIGHT VISION se senzorem pohybu osvětluje celý rošt i pracovní plochu grilu a spolu s podsvícením hořáků je v noci zcela viditelný i ovládací panel. I když se denní grilování protáhne až do večera, bude váš gril stále středem pozornosti a kdykoli připraven k dodatečnému grilování.
• rám WEBER CRAFTED - obohaťte své menu s pomocí grilovacího vybavení
• díky chytré technologii WEBER CONNECT budete vědět, kdy pokrm obrátit a podávat
• grilujte více steaků najednou na mimořádně velké ploše Sear Zone
• NIGHT VISION po otevření poklopu osvětluje celou grilovací plochu
• rozšířitelný horní grilovací rošt tvoří další plochu pro grilování
• mimořádně velký stolek pro přípravu a podávání pokrmu
• na postranním hořáku můžete připravovat soté, vařit vodu nebo ohřívat omáčky
• boční úložný prostor, díky kterému budete mít příslušenství schované, ale přitom stále po ruce
Hlavní přednosti grilu Weber Genesis EPX-335:
- rozkládací grilovací rošt vytváří druhou úroveň grilování
- grilujte více steaků najednou na rozměrné Sear zóně
- noční osvětlení nasvítí celou plochu grilu
- WEBER CRAFTED GBS rám; rozšiřte své menu s vestavným příslušenstvím
- díky WEBER CONNECT chytré technologii budete vědět, kdy jídlo obrátit nebo servírovat
- rozkládací ohřívací rošt 65 x 27 cm
- Sear Zóna
- postranní hořák
- postranní úložný prostor
- pokovené podsvícené knoflíky
- 4 otočná a uzamykatelná kolečka
- porcelánem smaltovaný litinový grilovací rošt
- aromakolejnice Flavorizer Bars z nerezové oceli
- systém elektronického zapalování
- uzavíratelná ocelová skříňka s prostorem na plynovou láhev s natřenými ocelovými dvířky
Vlastnosti - Weber Genesis EPX-335
Osvětlení grilu Nightvision LED
Mimořádně velký stolek pro přípravu a podávání pokrmu
Elektronické zapalování
Háčky na rošty
Vysoce kvalitní uzamykatelná kolečka
Systém odvádění tuku Pull & Clean
Aromakolejnice flavorizer bars z nerez oceli
Mimořádně velká plocha Sear Zone
Grilovací rošty a rám Weber Crafted
Porcelánem smaltovaný poklop
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Genesis EPX-335
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu