Plynový gril Weber Spirit E-215 se dvěma hořáky je menším grilem vybaveným praktickými postranní stolky, kam můžete odkládat tácy s jídlem. Zavěste obracečku a kleště na háčky na náčiní, abyste měli vše potřebné po ruce.
• odolné, snadno čistitelné porcelánem smaltované litinové grilovací rošty Gourmet BBQ System
• porcelánem smaltovaný povrch grilu Weber pomáhá chránit před korozí a popraskáním
• grilovací plocha o rozměrech 52 x 44 cm
• přídavný ohřívací rošt udržuje jídlo teplé, a vedle hlavní grilovací plochy poskytuje další místo
• rovnoměrně rozkládá teplo a zabraňuje nedopečení či spálení pokrmu

Hlavní přednosti grilu Weber Spirit E-215 GBS:
- vyroben z kvalitních materiálů - grilovací vana vyrobena z hliníkové slitiny, poklop z porcelánem smaltované oceli
- 2 hořáky z nerezové oceli - každý je ovládán odděleným regulátorem
- elektrické zapalování - rychlé a pohodlné zapálení hořáků
- teploměr integrovaný v poklopu - poskytuje Vám nepřetržitou kontrolu teploty v grilu
- Flavorizer Bars aroma kolejnice - porcelánem smaltované, chrání hořáky před odkapávajícím tukem, vytváří jedinečné grilovací aroma
- GBS litinový grilovací rošt - lze rozšířit o wok pánev, stojan na drůbež, pizza kámen, litinovou plochou pánev nebo třeba sendvičovač
- přídavný tepelný rošt - máte k dispozici velkou grilovací plochu
- 2 stabilní pracovní stolky, sklopné pro snadnější skladování
- 2 háčky na grilovací náčiní, které je tak vždy po ruce
- uzavřený úložný prostor pod grilem - vejde se do něj i plynová láhev až do velikosti 7,5 kg náplně
- gril postaven na 4 kolečkách, 2 jsou aretovací pro bezpečné zajištění grilu na místě
- hadice a regulátor pro napojení plynové láhve jsou součástí balení
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Spirit E-215 GBS
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu