Jak nejlépe rozpálit brikety na grilování

Pro přípravu pokrmů na grilech na dřevěné uhlí je klíčové správné rozpálení briket. A to je s novými Weber briketami, které jsou vyrobeny všem milovníkům grilování přímo na míru, hračka. Stojí za nimi rychlé a snadné zapalování i dlouhá doba hoření.

 

POUŽÍVÁNÍ WEBER BRIKET V 6 KROCÍCH:

Zapalovací komín

Využijte jednoduchého rozpálení potřebného množství briket za pomoci Weber RapidFire, který dokáže díky komínovému efektu rozpálit brikety rychle, bezpečně a především rovnoměrně.

Pro menší grily je dostačující Weber RapidFire zapalovací komín malý s kompaktními rozměry, pro větší grily je určena Weber RapidFire zapalovací sada, která obsahuje větší komínový startér, 2 kg briket a 3 podpalovací kostky.

 

Podpalovací kostky

Pro co nejjednodušší rozpálení briket doporučujeme použití podpalovacích kostek v kombinaci s výše zmíněným zapalovacím komínem. Na rošt na uhlí se umístí tři kostky, které se zapálí a navrch se položí naplněný komín. Kovovou rukojeť zapalovacího komínu otočte k okraji grilu. Zápalné kostky jsou bezpečnou alternativou zápalné kapaliny, jsou bez zápachu a neovlivňují chuť jídla.

K dispozici jsou Weber podpalovací kostky hnědé 48 ks nebo Weber podpalovací kostky bílé 22 ks.

Weber RapidFire

 

Rozpáleno během 20 minut

Plný zapalovací komín Weber rozpálí 2 kg briket za pouhých 20 minut. To, že jsou brikety připravené, poznáte podle plamenů v horní části zapalovacího komínu.

 

Přenesení uhlíků

Když jsou brikety připravené, lze je snadno přenést na gril. Ideální je jejich rovnoměrné rozprostření do palivových nádob nebo do přepážek, až je celý komín prázdný. Zajistíte si tak perfektní podmínky pro přípravu pokrmu.

Weber palivové přepážky

Weber Char-Basket nádoby na palivo

Weber Char Basket

 

Příprava pokrmu

V tuto chvíli je váš gril připraven. Brikety vydrží rozpálené až po dobu 3 hodin, a tak stačí umístit maso, zeleninu nebo jakýkoli jiný předpřipravený pokrm na rošt a těšit se z dokonalého výsledku.

Ideální je nechat gril přiklopený poklopem tak, aby byly jeho větrací otvory naplno otevřené.

 

Čištění grilu pro příští grilování

Po skončení grilování uzavřete ventilační otvory na poklopu i kotli a nechte brikety zcela vychladnout. Jakmile se tak stane, můžete popel vysypat do popelnice na bioodpad.