Pikantní kuřecí křidýlka s medem a limetkou

Weber recept

Posledních pár teplých dnů před námi – pojďme si je ještě užít! Vyzkoušejte spolu s námi pikantní kuřecí křidýlka s medem a limetkou.

Chicken wings 

Na přípravu potřebujete:

cca 2 kg kuřecích křídel

na kořenící směs:

  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičku mletého koriandru
  • ½ čajové lžičky čerstvě mletého pepře
  • ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře

na marinádu:

  • 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 3 lžíce pálivé chilli-česnekové omáčky (Srirancha)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce nesoleného másla

 

Nejprve v malé misce smíchejte přísady z první části receptu. Křídla vysušte a poté je položte v jedné vrstvě na plech. Vzniklou směsí křídla posypte a rukami zapracujte do masa. Ponechte alespoň 4 hodiny.

V malém kastrůlku na středním ohni na sporáku smíchejte ingredience na marinádu. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté stáhněte z ohně.

Připravte si gril na grilování na středním ohni (180 ° až 230 ° C).

Křídla nejprve grilujte na přímém žáru se zavřeným víkem, dokud nezhnědnou z obou stran (cca 10 až 15 minut). Jednou nebo dvakrát je otočte. Poté již pokračujte nepřímým grilováním, dokud maso nebude u kosti růžové a kůže křupavá (cca dalších 15 až 20 minut). Pravidelně je obracejte a často potírejte připravenou marinádou. Poté vyjměte křidélka z grilu a potřete zbytkem marinády. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

 

TIP: Na rozetření marinády se skvěle hodí Weber štětec na potírání se silikonovými štětinami. Využijete ho nejen při tomto receptu, ale i při jakémkoli marinování masa.