Weber Smokey Mountain Cooker

Doprava zdarma

udírna | grilovací rošt: Ø 47 cm | barva: černá | pro 4 až 6 osob | pro pomalou přípravu při nízké teplotě | LIMITOVANÁ ZÁRUKA 10 LET (liší se u jednotlivých dílů)

12 490 Kč (10 322 Kč bez DPH)

Na dotaz

ks

Řada: ŘADA SMOKEY MOUNTAIN COOKER

WEBER logo ZÁRUKA na udírny Weber Smokey Mountain Cooker

Kód: W721004

Zpomalte a nechte pravou esenci grilování, aby vyplnila prostor kolem. Jak Vaši přátelé postupně přicházejí, sledujte, jak jejich očekávání roste. Trhané vepřové a žebírka se udí do dokonalosti pod poklopem udírny Weber Smokey Mountain Cooker.

Udírna Weber Smokey Mountain Cooker umožňuje grilovat a udit velké kusy masa nebo ryby. Jedná se o jedinečný produkt v sortimentu Weber. Povrch udírny je potažen vysokoteplotním smaltem. V poklopu je teploměr pro kontrolu správné udící teploty, ve spodní části pak masivní palivový rošt, 3 otvory pro regulaci přívodu vzduchu a velký otvor pro přidávání briket a udících lupínků. To vše s průměrem 47 cm.

 

721004G

KAPACITA - SMOKEY MOUNTAIN COOKER 47 CM

Pomalu připravený pokrm na nízké teplotě nikdy nechutnal tak dobře. Velká grilovací plocha nabízí snadnou přípravu velkých kusů masa, které budou sytit rodinu klidně několik dnů.

SLOUŽÍ PRO 4–6 OSOB

 

Hlavní přednosti udírny Weber Smokey Mountain Cooker:

  • poklop s integrovaným teploměrem pro kontrolu teploty při uzení/grilování
  • velký otvor pro přikládání paliva
  • 3 odděleně nastavitelné průduchy na přívod vzduchu pro optimální regulaci teploty
  • 2 úrovně pro uzení a grilování - mnohostranné využití
  • porcelánem smaltovaná miska na vodu - zabrání vysoušení uzeného/grilovaného pokrmu
  • masivní palivový rošt - přiváděný vzduch cirkuluje rovnoměrně kolem briket
  • 2 trojmo niklované grilovací rošty s madly

Technické parametry - Weber Smokey Mountain Cooker

Rozměry - Zavřený poklop (centimetry)
104.2cm V x 48.3cm Š x 53.4cm H
Průměr (centimetry)
47
Druh paliva
Dřevěné uhlí
Skelnými vlákny vyztužená nylonová madla
1
Nerezavějící hliníkové větrací průduchy
4
  • Grilovací rošty z poniklované oceli
    Rošt na dřevěné uhlí z kvalitní oceli
    Vestavěný teploměr v poklopu
    Porcelánem smaltovaná mísa, poklop, střední část a pánev na vodu
    Zásobník na dřevěné uhlí
    Silikonová tepelná izolace
    Nerezová hliníková dvířka na palivo
    Nerezový hliníkový tepelný štít
    Včetně obalu

Vlastnosti - Weber Smokey Mountain Cooker

Grilovací

Grilovací rošty z poniklované oceli

Nerezavějící

Nerezavějící kovové nohy

Vestavěný

Vestavěný teploměr v poklopu

Nerezavějící

Nerezavějící hliníkové větrací průduchy

Skelným

Skelným vláknem vyztužené nylonové madlo

Porcelánem

Porcelánem smaltovaná pánev na vodu

Rošt

Rošt na dřevěné uhlí z tlusté oceli

Dvířka

Dvířka na palivo

Příslušenství - Weber Smokey Mountain Cooker

499 Kč s DPH

739 Kč s DPH

1 250 Kč s DPH

569 Kč s DPH

599 Kč s DPH

Příprava pokrmů v udírně - Weber Smokey Mountain Cooker

Uzení představuje skvělý způsob, jak zvýraznit a zintenzivnit příchuť Vašeho pokrmu. Udírna Weber Smokey Mountain Cooker byla vyvinuta právě pro uzení pokrmů. Předem namočené dřevěné špalíky, které se přidávají k uhlí, doutnají, čímž vzniká kouř, který zpomaluje přípravu pokrmu a prostupuje ho lahodnou kouřovou příchutí.

 

Weber_Smokey_Mountain

  1. Vnitřek udírny i pánev na vodu uchovávejte v čistotě.
  2. Sestavte spodní část udírny Smokey Mountain Cooker a vložte do ní grilovací rošt. Info pro typ 57 cm WSM – za chladných dnů postavte dva zapalovací komíny naplněné briketami na palivový rošt a zapalte pomocí zapalovače. Za teplých dnů postačí jeden a půl zapalovacího komínu.
  3. Info pro typ 47 cm WSM – za chladných dnů použijte jeden a půl zapalovacího komínu, za teplých dnů pouze jeden.
  4. Při práci se zapalovacími komíny a grily používejte ochranné rukavice.
  5. Jakmile se v horní části naplněného zapalovacího komínu začnou dělat plaménky, opatrně vysypte brikety do komory na dřevěné uhlí a rovnoměrně je rozprostřete.
  6. Střední část, která obsahuje pánev na vodu a grilovací rošty, postavte na spodní část a pomalu vlijte 4,5 litru studené kohoutkové vody přes grilovací rošt do pánve na vodu.
  7. Ujistěte se, že jsou všechny větrací otvory otevřené. Počkejte, až se teplota ustálí v „zóně uzení“, tj. 95–120 °C. Teprve poté vložte potraviny.
  8. Potraviny vložte do udírny. Můžete použít nejprve spodní rošt, poté vložit horní rošt a na něj položit potraviny. Mějte na paměti, že horní rošt je asi o 10 °C rozpálenější než spodní.
  9. Otevřete dvířka a na rozžhavené uhlíky opatrně položte udící špalíky nebo udící lupínky. 4–6 kusů špalíků nebo 2–3 plné hrsti lupínků je optimální dávka na jedno uzení. Příliš mnoho kouře může způsobit hořkou chuť.
  10. Udírnu zakryjte poklopem a po dobu 30 minut hlídejte, aby teplota zůstávala v „zóně uzení“. Po dobu uzení ponechte horní větrací otvory naplno otevřené.
  11. Během první hodiny uzení kontrolujte teplotu každých 15 minut. Je důležité, aby teplota zůstávala v rozmezí 95–120 °C. Správnou teplotu zajistíte a udržíte regulací spodních větracích otvorů. Otevřením otvorů zvýšíte teplotu, uzavřením ji snížíte. Větrací otvory lze regulovat, dají se nastavit do polootevřené polohy.
  12. Je-li třeba, pánev na vodu doplňujte každé 1,5 až 2 hodiny. Kvůli udržení teploty použijte vařicí vodu. Je-li však udírna příliš horká, zchlaďte ji přilitím studené vody do pánve. Pánev na vodu nepřelijte, mohl by se rozvířit popel z uhlí a potřísnit potraviny.
  13. Nenakukujte dovnitř! Při každém nadzvednutí poklopu uniká žár a kouř, čímž přicházíte o chuť a prodlužujete dobu uzení. Poklop sejměte jedině tehdy, kdy jídlo balíte do folie, podléváte, nebo vyjímáte. Snažte se maso během uzení otáčet jen jedenkrát.

DŮLEŽITÝ TIP: Udírnu Weber Smokey Mountain Cooker nestavte na větrné místo, mohla by se rozpálit příliš rychle a na příliš vysokou teplotu. 

Záruka - Weber Smokey Mountain Cooker

Jednotlivé body záruky se vztahují na modely z aktuální nabídky firmy Weber-Stephen CZ&SK, spol. s r.o. a jsou pouze informativní. Pro přesné znění záruky se prosím podívejte do své Příručky pro uživatele grilu, který se vztahuje přímo k Vašemu modelu.

Weber 10 limit

UDÍRNY WEBER SMOKEY MOUNTAIN COOKER
Kotel, poklop a středový kruh
10 let, na proreznutí / propálení
Plastové komponenty
5 let, kromě vyblednutí nebo změny barvy
Všechny zbývající díly
2 roky

*Záruka se liší u jednotlivých dílů. Více info viz Příručka pro uživatele grilu.