Pusťte se do grilovacího dobrodružství - plynový gril Weber Spirit Classic E-220S vytvoří na vaší terase nebo balkoně jedinečnou atmosféru grilování. Dokonale ugrilujte více steaků a rychle rozpalte gril pomocí Sear Zone a vkládacímu roštu Sear Grate systému Gourmet BBQ System. Vyzkoušejte nové grilovací techniky s grilovacími rošty Gourmet BBQ System, které pojmou celou řadu příslušenství, jako je litinový hrnec, plancha nebo wok. Splní sny všech, kteří vstupují do světa grilování.
Hlavní přednosti grilu Weber Spirit Classic E-220S:
- porcelánem smaltovaný litinový Gourmet BBQ System grilovací rošt, který je kompatibilní se všemi komponenty GBS
- oblast Sear Zone
- tepelný rošt: zvětšuje užitnou plochu grilu
- 2 hořáky z ušlechtilé oceli
- flavorizer Bars aroma kolejnice: ze smaltované oceli, chrání hořáky
- piezo zapalování: pro bezpečné a komfortní zapálení
- 2 kolečka s možností aretace
- systém zapalování Crossover: připojení druhého hořáku bez dalšího zapalování
- sklápěcí boční stolky, které šetří místo, takže se gril snadno skladuje
- litinová mřížka Sear Grate GBS součástí grilu
Pouze pro venkovní použití. Před použitím si přečtěte návod. VÝSTRAHA: Jednotlivé části mohou být velmi horké. Udržujte malé děti v bezpečné vzdálenosti.
Technické parametry - Weber Spirit Classic E-220S GBS
Hlavní hořáky: kW/h7.77
Hořák Sear Zone: kW2.2
Rozměry roštu: 52 cm x 44 cm
Rozměry - otevřený poklop: 159.00cm V X 127.00cm Š X 81.00cm H
Rozměry - zavřený poklop: 116.00cm V X 127.00cm Š X 65.50cm H
Plocha grilovacího roštu: 2,322 cm²
Plocha ohřívacího roštu: 581 cm²
Celková plocha na grilování: 2,903 cm²
Hmotnost: 41 kg
Hořáky z nerez oceli: 2
Druh paliva: propan butan (plnitelná láhev, prodává se samostatně)
Postranní stolky: 2
Grilovací rošty: litinový grilovací rošt Gourmet BBQ System smaltovaný porcelánem
Uzamykatelná otočná kolečka: 2
Kola odolná vůči vlivům počasí: 2
Háčky na náčiní: 6
Skládací boční stolky
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Spirit Classic E-220S GBS
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně

- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu