Podávejte úžasný steak ugrilovaný k dokonalosti s ničím jiným než s vašimi ingrediencemi a plynovým grilem Weber Spirit E-330 GBS. K jeho vybavení patří boční hořák pro přípravu BBQ omáčky i ohřívací rošt, který udrží jídlo teplé. Porcelánem smaltované litinové grilovací rošty drží rovnoměrné teplo, snadno se čistí a jsou vyrobeny tak, aby vydržely.
Hlavní přednosti grilu Weber Spirit Classic E-220:
- smaltovaný poklop s teploměrem pro optimální kontrolu teploty
- pevné boční stolky, na každé straně 3 háčky na náčiní
- tepelný rošt: zvětšuje užitnou plochu grilu
- porcelánem smaltovaný litinový Gourmet BBQ System grilovací rošt, který je kompatibilní se všemi komponenty GBS
- 3 hořáky z ušlechtilé oceli
- Flavorizer Bars™ aroma kolejnice: ze smaltované oceli, chrání hořáky
- Piezo zapalování: pro bezpečné a komfortní zapálení
- 2 kolečka s možností aretace
- systém zapalování Crossover™: připojení druhého hořáku bez dalšího zapalování
- postranní vařič s výkonem 3,5 kW
- litinová mřížka Sear Grate GBS součástí grilu
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Spirit Classic E-330 GBS
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu