Chytrý gril Spirit je nejlepším přítelem multitaskera. Pokud grilujete večeři a přitom si hrajete s dětmi nebo pokud jste vtaženi do konverzace, nikdy se nemusíte bát toho, co se děje v grilu. Chcete připravit medium-rare steak? S podrobným průvodcem pro grilování budete dostávat upozornění, jakmile bude dosaženo ideální teploty, při které můžete pokrm obrátit či podávat. Můžete si být více než jisti, že s integrovanou technologií chytrého grilování svou rodinu pohostíte tím nejlepším jídlem, jaké kdy jedla.
• integrovaná technologie chytrého grilování zaručuje dokonale grilované jídlo
• digitální sledování teploty a odpočítávání do konce přípravy pokrmu v reálném čase na telefonu a grilu
• dostávejte upozornění, když jídlo dosáhne požadovaného stupně propečení
• díky podrobnému průvodci pro grilování pokrm nikdy nezůstane nedopečený ani jej nespálíte
• monitorujte pokrm v reálném čase a ugrilujte si dokonalý medium rare steak
Hlavní přednosti grilu Weber Spirit EPX-325 GBS:
- 3 hořáky zajišťují optimální rozložení žáru
- ohřívací rošt, který udrží jídlo teplé, zatímco se zbytek dodělává pod ním
- nový elegantní design s madlem a knoflíky z leštěného kovu
- porcelánem smaltovaný litinový rošt s GBS systémem, na který se vejdou všechny GBS vložky
- aromakolejnice Flavorizer Bars z nerezové oceli zachytí a odpaří odkapávající šťávy a přidají Vašemu jídlu tu pravou chuť BBQ
- zapalovaní Infinity Ignition vždy zajistí rychlé zapálení hořáků
- skříňka grilu pro úložný prostor navíc
- vestavěné chytré grilovací funkce díky Weber Connect Vám dají přístup k podrobnému grilovacímu asistentovi, který Vás upozorní na každý krok od přípravy, přes čas na otočení i kdy je jídlo připravené k podávání
- ohřívací rošt 56 x 12 cm
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Spirit EPX-325 GBS
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu