Ještě kompaktnější, praktičtější a velmi snadný na přepravu. Ideální jak pro kempování, tak pro rychlé grilování na balkoně.
Hlavní přednosti grilu Weber Traveler Compact:
- porcelánem smaltovaný poklop a grilovací vana
- rošt z porcelánem smaltované litiny
- grilovací plocha 1 550 cm2
- používá se s plynovou kartuší: praktické na cesty (plynová kartuše není součástí balení)
- Piezo zapalování - zažehněte otočením
- regulace ventilu hořáku Infinity
- jeden hořák z nerezové oceli - 3,2 kW/h
- integrovaný ocelový skládací vozík
- sestavení a skládání grilu jednou rukou a automatický zámek poklopu
- pevný postranní stolek
- vestavěný teploměr v poklopu
- vysoký rozsah teplot umožňuje grilování steaků, pečení šťavnatého kuřete a dokonce i snídaně
- lze přestavět na PB lahev (sada na přemontování je k dostání zvlášť)
- lehká konstrukce pro snadnou manipulaci, kolečka průměr 15 cm
- gril je připevněn k vozíku, lze jej rychle a snadno sestavit, takže můžete začít grilovat během chvilky
Technické parametry - Weber Traveler Compact
Rozměry s otevřeným poklopem: 122 x 87 x 65 cm
Rozměry se zavřeným poklopem: 88 x 87 x 55 cm
Hmotnost produktu: 18 kg
Rozměry balení: 41 x 84 x 60 cm
Hmotnost produktu s balením: 23 kg
Příprava pokrmů na plynovém grilu - Weber Traveler Compact
Doporučujeme vždy grilovat s přiklopeným poklopem. Napomáhá to rovnoměrné cirkulaci vzduchu a zachování té báječné kouřové chuti, kterou všichni zbožňujeme. Pokrm zůstane šťavnatý a nedochází k tepelným ztrátám, takže je i rychleji připravený.
Přímé grilování - určeno pro menší kusy a pokrmy, jejichž příprava zabere méně než 20 minut
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- na grilovací rošt umístěte potraviny a zavřete poklop
Nepřímé grilování - za použití této metody funguje gril jako horkovzdušná trouba (skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a koláčů)
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední hořáky a potraviny rozprostřete nad vypnuté hořáky
- zbývající hořáky stáhněte na střední až nízkou teplotu a přiklopte poklopem
Technika 50/50 - jak již název napovídá, 50/50 Vám umožní přímé i nepřímé grilování současně
- zapalte všechny hořáky a nastavte je na plný výkon
- nechte gril rozehřát po dobu 5–10 minut
- vypněte střední a pravé nebo levé hořáky
- nad zapnutými hořáky (přímé teplo) osmahněte pokrm a poté ho přesuňte nad vypnuté hořáky (nepřímé teplo) pro pomalejší přípravu